Motorproefles bij Motor Experience in Almere!

Bij ons ben je gegarandeerd in goede handen. Niet alleen kun je lessen als je in Utrecht of Maarssen woont, maar ook als je in Amsterdam of elders woont. Wij richten ons alleen op motorrijlessen en onze instructeurs zijn daarom ook zeer gespecialiseerd. Onze instructeurs geven elke leerling voldoende persoonlijke aandacht en zorgen ervoor dat je genoeg zelfvertrouwen krijgt om uiteindelijk zelfstandig en veilig de weg op te gaan. Wil je gelijk een motorproefles? Vul dan het contactformulier in.

Elke leerling is anders en daarom krijgt elke leerling motorrijles op zijn of haar niveau. Wij bereiden je zo goed mogelijk voor op je examen. We bereiken dat door oefeningen te doen op een terrein maar het grootste gedeelte van de tijd leer je op de openbare weg. Als je vragen hebt, kun je die altijd tijdens of na de motorrijles stellen.

Waarom een motorproefles?

Een motor is meer dan alleen een vervoermiddel. Je kiest ervoor om motor te rijden omdat je wilt genieten van het rijden en je omgeving. Helaas betekent dat ook dat je ervoor kiest op een voertuig te stappen dat meer risico’s met zich mee brengt in vergelijking tot een auto. Er wordt heel hard aan gewerkt om de veiligheid van de motorrijder te verbeteren, maar ondanks alle veiligheidsmaatregelen ben je zelf de bestuurder van het voertuig. Een goede rijopleiding is dan ook zeer belangrijk. Wij zorgen er niet alleen voor dat je slaagt voor je rijbewijs, maar wij leren je goed en veilig motorrijden zodat je kunt blijven genieten van je hobby.

Beschermende motorkleding

Tijdens het praktijkexamen voor de motor moet je niet alleen laten zien dat jij de motor en de verkeersregels beheerst. Er gelden ook kledingeisen tijdens het examen. Je moet tijdens het examen een goedgekeurde helm, oogbescherming, hoge schoenen of laarzen, handschoenen en beschermende kleding dragen.

Na het praktijkexamen is het alleen verplicht om een goedgekeurde helm te dragen. Het is natuurlijk verstandig om ook altijd beschermende kleding te dragen tijdens een motorrit. De gevolgen van een ongeluk met beschermende kleding zullen in de meeste gevallen een stuk minder ernstig zijn.