Motorles Amsterdam

Voor veel mensen is motorrijden een droom en bij ons kan je deze droom verwezenlijken. Rijden op een motor geeft het ultieme gevoel van vrijheid, kracht en ongebondenheid. Het heeft ook iets sportiefs, stoers en spannends. Kortom: het geeft een ‘kick’. Overigens is het natuurlijk altijd mooi meegenomen dat je bijvoorbeeld rustig langs de files kunt rijden, nooit meer een parkeerplaats hoeft te zoeken en minder brandstof verbruikt. Bij ons ben je in goede handen als het gaat om gerichte motorrijlessen met voldoende persoonlijke aandacht.

Het verschil tussen beginners en doorstromers

We noemen je een beginner als je nog geen motorrijbewijs hebt. Als je minimaal twee jaar een motorrijbewijs in een lichtere categorie hebt en je wil graag rijden op een zwaardere categorie motor, dan noemen we je een doorstromer. Als beginner moet één theorie- en twee praktijkexamens doen. Je doet als eerst examen Algemene Voertuigbeheersing (AVB). Je leert daarbij stap-voor-stap je motor kennen. Let er op dat dit examen slechts één jaar geldig is.

Na het AVB doe je examen Algemene Verkeersdeelneming (AVD). Een doorstromer moet één combi praktijkexamen doen. Dan wordt zowel de voertuigbeheersing (AVB) als de verkeersdeelneming (AVD) in één examen getoetst.

Motorrijlessen in Utrecht, Maarssen, Almere

Bij ons bestaat een motorrijopleiding uit motorrijlessen van 60 minuten per motorrijles. Vaak in blokken van anderhalf of twee tot vier uur. Tijdens de motorlessen leer je de motor te beheersen, bochten te rijden, veilig en verantwoord motorrijden in het verkeer, kijktechnieken, remmen en meerdere lesonderdelen die door je motorinstructeur behandeld worden. De motorlessen in het verkeer worden verzorgd door één van onze gediplomeerde en gespecialiseerde motorrijinstructeurs die vanaf een volgmotor duidelijke instructies geeft. Voordat je het AVD-examen kunt doen moet je wel in het bezit zijn van een theoriecertificaat voor de categorie A.

Als je vragen hebt of meer informatie wilt dan kun je gerust contact met ons opnemen!