Motorrijopleiding

Geen last meer van files, altijd een parkeerplek, lagere benzine kosten en nog veel meer voordelen. Dat klinkt voor niemand verkeerd. Motor rijden is sportief, stoer en wie wil het nou tegenwoordig niet? Heb jij er nou ook altijd al van gedroomd om te kunnen motor rijden? Begin dan direct aan je motorrijopleiding bij Motor Experience. Wij hebben al jarenlang ervaring met het geven van motorrijopleidingen. Motor rijden is toch heel anders als met de auto. Wij vinden het daarom dat je goed kennis leert maken met dit nieuwe voertuig. Wij vinden het belangrijk dat je veilig de weg op kan. Zodat jij met een ultiem gevoel van vrijheid de weg op kan.

De motoropleiding bestaat uit 2 delen

Deel 1 – Voertuigbeheersing: De examinator toetst of je de motor beheerst. Hierbij doe je zeven oefeningen. Uit ieder cluster is één oefening verplicht, en doe je uit de clusters twee tot en met vier één oefening extra. Dus: vier verplichte, en drie oefeningen die de examinator kiest. Je mag elke oefening bij een onvoldoende resultaat één keer overdoen. Om te slagen moet je in totaal vijf van de zeven verschillende oefeningen succesvol afronden. Daarbij voer je in de clusters twee tot en met vier minimaal één oefening correct uit. Dus je laat de examinator op overtuigende wijze zien dat je de motor beheerst bij lage en hoge snelheid. En dat je goed kunt remmen. Klik hier voor de verschillende clusters.

Deel 2 – Verkeersdeelneming: De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

  • kijkgedrag
  • je plaats op de weg
  • of je de verkeersregels goed toepast
  • of je ook in het verkeer de motor beheerst.

Lesgebieden

Wil je graag je motorrijbewijs halen en woon je rondom Utrecht, Amsterdam, of Almere? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons zorgen we er samen voor dat jij op jouw eigen leertempo je rijbewijs zo vlot mogelijk kunt halen! We bieden professionele opleidingen aan van zeer hoog niveau, zodat jij straks in een keer slaagt. Wij geven rijles in Maarssen Utrecht. Vraag je je af of wij je ook in jouw woonplaats aan je motorrijbewijs kunnen helpen? Dan kom je daar snel en makkelijk achter door even een berichtje te sturen waarin je je plaats vermeld.

Geheel vrijblijvende proefles
Wij zijn dé motorrijschool van Utrecht Maarssen, Amsterdam, Lelystad en Almere voor het halen van je rijbewijs. Neem nu contact op via het formulier voor een geheel vrijblijvende proefles, dan zien we jou binnenkort waarschijnlijk met je rijbewijs achter het stuur!

Proefles aanvragen

De motor proeflessen van Motor Experience duren 90 minuten en worden in Maarssen Utrecht gegeven. Tijdens de proefles leer je onder begeleiding van onze gekwalificeerde instructeurs de basisprincipes van het motorrijden. Op deze manier krijg je een goede indruk van de verschillende onderdelen die je tijdens jouw examen onder de knie moet hebben. Bovendien krijgt de instructeur een goed beeld van jouw als motorrijder. Zo zijn wij in staat om jouw na deze proefles een goed advies te geven over het te volgen aantal lessen alsmede de keus voor de soort opleiding.