Faalangst motorrijles

Hieronder vind je alle informatie over onze motorrijlessen voor mensen met faalangst. Heb jij ook faalangst en heb je interesse in de motorrijlessen van Motor Experience? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in faalangst en helpen je graag verder!

Wat is faalangst eigenlijk precies?

Op zich is ieder mens bang om te falen, dat is normaal. Meestal geeft het mensen juist extra motivatie om te presteren. Maar bij sommigen is de angst veel groter dan bij andere. Soms is de angst zelfs zo groot dat mensen zichzelf blokkeren in plaats van motiveren. Dit is was wat wij in Nederland faalangst noemen.

Wanneer heb je faalangst voor het motorrijexamen?

Bijna iedereen is zenuwachtig voor een examen. Het motorrijexamen is daar geen uitzondering op. We spreken pas van echte faalangst voor het rijexamen als de druk en de stress je te veel wordt. Je maakt bijvoorbeeld fouten die je tijdens de rijlessen nooit maakte. Er is geen sprake van rijexamenangst als je zenuwachtig bent doordat je nog niet helemaal klaar bent voor het rijexamen. Omdat je, bijvoorbeeld, gewoonweg te weinig rijlessen hebt gehad. Of omdat je geen klik had met jouw rijinstructeur. Wil je er echt zeker van zijn of je wel of niet faalangst hebt voor het motorrijexamen? Doe dan de faalangst test!