Motorlessen Almere bij Motorrijschool Motor Experience

Wij zijn dé motorrijschool gevestigd in Maarssen Utrecht. Ons specialisme is lessen op een motor en als rijschool geven wij dan ook alleen maar motorlessen. Dat is gunstig, want dit betekent dat wij zeer gericht les geven. Ons doel is niet alleen om je te laten slagen voor het examen, maar ook om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk met voldoende zelfvertrouwen veilig, zelfstandig en verantwoord de weg op gaat.

Onze opleiding

Het opleidingsdeel Algemene Verkeersdeelneming heeft tot doel je op te leiden tot een volwaardige motorrijder die veilig en zelfstandig aan het verkeer deelneemt, de verkeersregels weet toe te passen en uiteraard ongevallen mijdt. In dit deel leer je de weg te gebruiken op de wijze die voor jou het meest gunstig uitpakt. Hierbij is het ook belangrijk dat je leert hoe je om moet gaan met andere weggebruikers.

De gehele opleiding heeft tot doel in zo weinig mogelijk lessen de vaardigheden onder de knie te krijgen zodat je gerust naar het examen gaat en in één keer kan slagen.

Lesschema

Hoeveel lessen je nodig hebt is per persoon verschillend. Het optimale resultaat bereik je door lesblokken van twee uur te volgen. In overleg is ieder ander lesschema samen te stellen. Onze gespecialiseerde instructeurs geven elke leerling voldoende persoonlijke aandacht en passen zich aan elke leerling aan. Iedere leerling is anders dus is het lesgeven bij iedereen verschillend.

Beschermende motorkleding

Tijdens het praktijkexamen voor de motor moet de motorrijder niet alleen laten zien dat hij zijn motor en de verkeersregels beheerst, maar er gelden ook een aantal regels wat betreft de kledingeisen tijdens het examen. De motorrijder moet verplicht een goedgekeurde helm, oogbescherming, hoge schoenen/laarzen, handschoenen en beschermende kleding dragen. Nadat het praktijkexamen is behaald geldt alleen voor de helm een verplichting.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!